Loodsen

Wat doen de Loodsen? Vaak weten ze het zelf niet. Meestal hebben ze gewoon een gezellige tijd met elkaar. De Loodsen hebben geen leiding meer, met de leeftijd van 18+ vinden zij zich oud en wijs genoeg. Sterker nog, vaak zijn de Loodsen zelf leiding bij de jongere Bevers en Dolfijnen.

Als de opkomsten van de jongere groepen afgelopen zijn, gaan de Loodsen over op hun eigen programma. In hun clubhuis de Oude Bok in het Kruithuis word de middag gepland. De komende winter zijn de Loodsen bezig met het restaureren van hun schuit de Bokkeproost. Deze bijna 10 meter lange platbodem was in de loop der jaren flink in verval geraakt, maar door de inzet van de Loodsen is dit schip sinds een paar weken weer helemaal terug in de vaart.

Later op de middag worden er onder het genot van een consumptie sterke verhalen uitgewisseld over alle onderwerpen die over de bar komen. Klinkt dit als een zooitje ongeregeld? Ook dit is alleen maar schijn. De Loodsengroep is een belangrijke groep van de Scouting, door hun inzet bij de jongere speltakken.

Loodsen - relaxen Loodsen - Zomerkamp Zeeverkenners (127)